Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent, hogy rozsdamentes?

A metallurgiában a rozsdamentes acél (más neveken inox acél, inox a francia inoxydable szóból) egy minimum 10,5% krómot és egyéb ötvözőket (nikkel, mangán molidbén, stb.)tartalmazó acélötvözet, mely segítségével fokozott rozsdaállóságot nyer a közönséges acéllal szemben. A rozsdamentes acél ellenállóbb a rozsdával, foltosodással szemben, mint a közönséges acél.Jól csiszolható, hegeszthető. Mi a bútorainknál a magasabb minőségű 1.4301/1.4307-es rozsdamentes acélt használjuk, az olcsóbb 1.4016-ost nem használjuk.

Mennyire tartós?

Ha röviden szeretném megválaszolni, akkor a válasz az, hogy nagyon. Mivel ellenáll az időjárásnak, nincs benne olyan anyag, aminek árt az eső, vagy az UV sugárzás, ráadásul az alapanyagok ipari beszállítóktól vannak(amiket lakossági felhasználásra mi alakítunk ennyire esztétikussá), így akár sok évtizeden keresztül varázsolja kerti összejöveteleit felhőtlenné

Mennyire melegedik fel nyáron?

Csak annyira melegedik fel, mint a többi kertibútor, amit a napra tesznek. Tapasztalatból írom, hogy nem kellemes egy 40 fokban a napon hagyott fa bútorra ráülni, ahogyan semmire sem. Az esetek többségében kerti kiülő, tető alá, vagy fedett teraszra teszik vásárlóink a bútorainkat, de ha ez nem megoldható, vagy nem szeretne ilyet az ügyfelünk, akkor is árnyékos helyre szokták tenni. Amikor már kellemetlen rajtuk ülni, akkor már olyan meleg van, hogy nem is egészséges tartósan a napon lenni.

Mivel kell takarítani, ápolni?

>Semmi különleges ápoló vagy tisztítószer nem szükséges, egy egyszerű inox tisztító vagy egy hígított ecetes oldat elég a szennyeződések eltakarítására. 

Kint lehet-e hagyni egész évben a szabadban?

Természetesen igen, semmiféle minőségromlás, rozsda, stb nem lesz akár évtizedeken át.

Meg tudom-e személyesen nézni vásárlás előtt?

Igen. Helvéciai telephelyünkön kialakított bemutatókertünkben egész évben megtekinthetőek kerti bútoraink. ahogy otthon Önnél, itt is a szabad ég alatt vannak a Mira rozsdamentes kertibútorok egész évben.

Mi a házhozszállítás menete?

Megrendelést és fizetést követően mi magunk visszük ki a kiválasztott termékeket. A gondos törődésnek nem szabad a gyártás befejeztével megszakadnia, a kiszállítás során is meg kell maradnia.